Анотация

Въпрос

Кога при предявен отменителен иск по чл. 647, ал. 1, т. 6 ТЗ /ДВ бр.20/2013г./ сделката се явява увреждаща кредиторите на несъстоятелността? (Относно обявена на основание чл. 647, ал. 1, т. 6 от ТЗ за относително недействителна по отношение на кредиторите в производството по несъстоятелност на Кооперация „ПК Фар“ сделка, извършена от несъстоятелния длъжник, обективирана в нотариален акт за покупко – продажба на недвижим имот)

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Второ отделение, в закрито заседание на осми февруари през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕМИЛИЯ ВАСИЛЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

АННА БАЕВА, ЛЮДМИЛА ЦОЛОВА

изслуша докладваното от съдия Анна Баева т. д. №******г., и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 288 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на В. Ж. К. като ЕТ „Ж. – В. К.”, представляван от адв. М. Б., срещу решение №******г. по в. гр. д. №******г. на Апелативен съд – Бургас, с което е потвърдено решение №******г. по т. д. №******г. на Окръжен съд – Бургас. С потвърденото първоинстанционно решение на основание чл. 647, ал. 1, т. 6 ТЗ е обявена за относително недействителна по отношение на кредиторите в производството по несъстоятелност на Кооперация „ПК Фар“ сделката, извършена от несъстоятелния длъжник, обективирана в нотариален акт за покупко – продажба на недвижим имот №112 том IV, peг. №5645 дело №638/2017г. на нотариус Г. Н. с peг. №607 и район на действие PC – Поморие, вписан в Службата по вписванията – Поморие, с която Кооперация „ПК Фар“ - в несъстоятелност е продала на касатора

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Опр. по чл. 288 ГПК за допускане, Определения по чл. 288 ГПК, Решено

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация