Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Албена Бонева


Анотация

Въпрос

Противоречието и заобикалянето на закона, визирани в чл. 74, ал. 1 КТ единствено противоречие и заобикаляне на разпоредбите на КТ ли касае, или и обхваща и разпоредби, визирани в други нормативни актове.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, гражданска колегия, четвърто отделение, в открито съдебно заседание на седми април две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СВЕТЛА ЦАЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

АЛБЕНА БОНЕВА, БОЯН ЦОНЕВ

при секретаря Стефка Тодорова, като изслуша докладвано от съдията Албена Бонева гр. дело №******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК и е образувано по касационна жалба, подадена П. С. А., чрез адв. С. Х., срещу въззивно решение №******г. по въззивно гр. д. №******г., постановено Варненския окръжен съд.

Касационното обжалване е допуснато с определение №******г. по материалноправния въпрос: противоречието и заобикалянето на закона, визирани в чл. 74, ал. 1 КТ единствено противоречие и заобикаляне на разпоредбите на КТ ли касае, или и обхваща и разпоредби, визирани в други нормативни актове.

В представени от касатора съдебни актове - решение №******г. по гр. д. №1449/2012 г. на ВКС, решение №200/17.05.2011 г. по гр. д. №1018/2010 г. на III г. о. на ВКС, решение №625/12.11.2010 г. по гр. д. №1313/2009 г. на ВКС, III г. о., различни състави на Върховния касационен съд са разгледали твърдения за нарушения и заобикаляне на правни норми, включително извън разпоредбите на

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация