Анотация

Въпрос

За задължението на въззивния съд да се произнесе по всички възражения на страните и да обсъди всички събрани по делото доказателства, обоснован с конкретно посочване на необсъдените доказателства и доводи.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Първо гражданско отделение, в закрито заседание на двадесет и трети март през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

БРАНИСЛАВА ПАВЛОВА

ЧЛЕНОВЕ:

ТЕОДОРА ГРОЗДЕВА, МИЛЕНА ДАСКАЛОВА

като разгледа докладваното от съдията Бранислава Павлова гражданско дело №******г. по описа на ВКС, гражданска колегия, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 288 ГПК.

История на спора

Л. П. И. - Е. и А. Н. Б. чрез процесуалния представител адв. Е. М. са обжалвали въззивното решение на Софийския градски съд, ІІІ-Б въззивен състав №******г. по въззивно гражданско дело №******г. в частта, в която е потвърдено отхвърлителното решение на Софийския районен съд, 150-ти състав, постановено по гр. д.№******г. по установителния иск за собственост срещу П. П. К. за имот ХХІ- ..... кв.15а по плана на [населено място], м.“Вилна зона Б. път“ с идентификатор..... по КККР на [населено място].

Мотиви

В касационната жалба се твърди, че въззивното решение е недопустимо поради разглеждане на ненаправено от ответника възражение за изтекла кратка придобивна давност. Поддържа се, че решението е постановено и в нарушение на процесуалните правила поради необсъждане на събраните по делото доказателства поотделно и в

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.