Решение №****/**.**.2022 по дело №****/2021

докладвано от съдия Мария Христова


Анотация

Въпрос

За задължението на въззивния съд да вземе предвид всички доказателства по делото, да направи съвкупна преценка на установените по делото правнорелевантни факти, включително и данните за наличие на отчужденост на детето от бащата, като прецени най-добрия интерес на детето.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД, Гражданска колегия, Четвърто отделение, в публично съдебно заседание на девети юни две хиляди двадесет и втора година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

АЛБЕНА БОНЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

БОЯН ЦОНЕВ, МАРИЯ ХРИСТОВА

при участието на секретаря Диана Аначкова, като изслуша докладваното от съдията М. Христова г. д. №****** по описа за 2021 [/aam]******г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК и сл.

История на спора

Образувано е по касационна жалба Г. П. М., чрез адвокат М. Т., срещу въззивното решение на Софийски окръжен съд №******г. по в. г. д.№******г.[/aam]****** в частта, с която е определен режим на лични отношения на Г. М. с детето А. М., както следва: всяка първа и трета събота и неделя от месеца без приспиване от 9,00 часа до 19,00 часа в събота и от 9,00 часа до 19,00 часа в неделя, като го взема и връща от адреса му в [населено място].

Касационен въпрос

Касационното обжалване е допуснато с определение №******г. на основание чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК по правния въпрос „за задължението на въззивния съд да вземе предвид всички доказателства по делото, да

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация