Решение №****/**.**.2022 по дело №****/2021

докладвано от съдия Таня Орешарова


Анотация

Въпрос

Допустимо ли е пълното доказване да бъде осъществено чрез косвени доказателства? (По отрицателен установителен иск на физическо лице срещу „Електроразпределение Север“ АДотносно недължимостта на начислена сума за електрическа енергия)

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, IІІ гражданско отделение в съдебно заседание на двадесети април две хиляди двадесет и втора година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

МАРИЯ ИВАНОВА

ЧЛЕНОВЕ:

ФИЛИП ВЛАДИМИРОВ, ТАНЯ ОРЕШАРОВА

при участието на секретаря Валентина Илиева разгледа докладваното от съдията Орешарова гр. дело №******год.

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на „Електроразпределение Север“ АД, подадена чрез адв. А. М., срещу въззивно решение №******г. по в. гр. д. №******г. на Окръжен съд – Велико Търново, с което е потвърдено решение №******г. по гр. д. №******г. на Районен съд – Велико Търново, с което на основание чл. 124, ал. 1 ГПК е признато за установено по отношение на „Електроразпределение Север“ АД, че Н. Д. Н. не дължи на „Електроразпределение Север“ АД сумата от 8603 лв., представляваща начислена сума за ел. енергия, за което е издадена фактура №[ЕГН] от 23.03.2020год. за периода от 09.06.2015 г. до 18.09.2019 г. за посочен обект.

В касационната жалба и в съдебно заседание се поддържат оплаквания за неправилност на въззивното решение, поради нарушение на материалния закон, съществени нарушения на съдопроизводствените правила и необоснованост — касационни основания по чл. 281, т. 3

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация