Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Ерик Василев


Анотация

Въпрос

Достатъчно ли е позоваване на разпоредбата на чл. 52 ЗЗД, за да се приеме, че съдът е определил „по справедливост” обезщетението за неимуществени вреди?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Четвърто гражданско отделение, в открито заседание на двадесет и първи септември, две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

МАРИО ПЪРВАНОВ

ЧЛЕНОВЕ:

МАРГАРИТА ГЕОРГИЕВА, ЕРИК ВАСИЛЕВ

при участието на секретаря Аврора Караджова като разгледа докладваното от съдия Ерик Василев гражданско дело №******г., за да се произнесе взе предвид следното:

Производство по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на П. на Р. Б. срещу въззивно решение №******г. по в. гр. д. №******г. на Софийски градски съд, с което частично се отменя решение от 25.08.2014 г. по гр. д. №******г. на Софийски районен съд и са уважени предявените искове от Д. Х. Д., чрез адвокат М. М. от САК срещу П. на Р. Б. за обезщетение на имуществени вреди за разликата от 2400 лева до пълния предявен размер от 24 000 лева, ведно със законните лихви в размер на 1763,44 лева, за периода от 31.05.2012 г. до подаване на исковата молба – 15.02.2013 г., както и за неимуществени вреди за разликата между присъдените от първата инстанция 1000 лева до 3500 лева, ведно със законните лихви от 31.05.2012 г. до 15.02.2013 г.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация